SingelSwim 2024 levert bijna 35.000 Euro op voor stichting FSHD

UTRECHT – De meest recente editie van de SingelSwim heeft €34.844 opgeleverd voor onderzoek naar FSHD. Meer dan 300 deelnemers legden afstanden verschillend tussen 1,2, 2,2 en 5,5 kilometer zwemmend, suppend en kanoënd af in de Utrechtse Singel en haalden met hun prestatie een groot geldbedrag op voor onderzoek naar spierziekte FSHD.

Het feit dat er voor dit evenement door de Singel kan worden gezwommen is zeer uniek te noemen. Naast het feit dat de Singel pas relatief recent volledig rond is, is het ook gewoonweg niet toegestaan om erin te zwemmen. De animo was daarom erg groot.

Onder toeziend oog van toegestroomd publiek dat zich op de trappen van Tivoli had verzameld, doken om 09:00 uur ’s ochtends de eerste deelnemers de Singel in om hun tocht van 5,5 kilometer af te leggen. Daarna was het de beurt aan de kanoërs, suppers en de deelnemers aan de afstand van 1,2 kilometer en de 2,2 kilometer.

Na afloop van de Swim gaven kano waterpoloers een spectaculaire demonstratie. De Nederlandse kanopolo dames getalenteerde atleten zijn hard aan het trainen om in oktober op het WK in China voor de podiumplekken te strijden. 

Uitreiking cheque aan stichting FSHD

Nadat de laatste zwemmer uit het water kwam, werd het voorlopig opgehaalde bedrag bekendgemaakt. Met grote trots werd het bedrag bekendgemaakt. Namens de FSHD Stichting nam o.a. de voorzitter van de FSHD stichting Andre Hackmann de cheque in ontvangst.

De opbrengst van de SingelSwim 2024 zal gaan naar verder onderzoek. Vanuit Leiden University Medical Center (LUMC) is er extra onderzoek opgezet waar de donaties naar toe zullen gaan.

Over de SingelSwim Utrecht
Het idee van de SingelSwim is ontstaan om een behandeling voor FSHD dichterbij te brengen. In 2015 is de eerste editie succesvol georganiseerd. De SingelSwim staat volledig in het teken van gezamenlijk fondsen bij elkaar zwemmen en aandacht vragen voor de spierziekte FSHD. Het evenement wordt georganiseerd door de stichting SingelSwim in samenwerking evenementenorganisator Central Events.

Meer informatie: www.singelswimutrecht.nl

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy